Pomogła: 3 razy Wiek: 24 Dołączyła: 22 Mar 2007 Posty: 1477
Wysłany: 2009-09-05, 23:24 boski Zeus - pies z charakterem ;)
Przedstawiam Wam mojego kolejnego ulubieńca.
Zeus tydzień temu wyszedł na swój pierwszy spacer.
Psiak nie był zachwycony wizją opuszczenia wybiegu. Schował się do budy i pokazywał ząbki Chyba nigdy nie był na smyczy lub źle mu się ona kojarzy, gdyż jeśli tylko lekko pociągnęłam, psiak od razu ją gryzł i się szarpał. Na spacerze nie był zbyt wylewny i warczał. Czeka nas troche pracy
Niestety nie znam jego historii, ale w schronisku jest już od kilku lat.
Zeus ma ok. 6-8 wiosenek.
_________________ "stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..."
bynajmniej nie wody pragnie.... ten, co zanurza sie w bagnie...
Ostatnio zmieniony przez lidka_park 2009-09-06, 00:04, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-09-05, 23:33
Dziś również były kłopoty przy wyjmowaniu z boksu, jednak już nie tak duże jak tydzień temu. Gdy po wielu trudach dotarliśmy z Zeusem za budynek, przyszedł do nas Groszek z Izą. Zeus trochę się uspokoił jak zobaczył swojego kolegę z boksu. Potem psiak zaczął spacerować koło budynku. W pewnym momencie, gdy ukucnęłam, Zeusek podszedł i zamerdał ogonkiem. Zaczęłam go głaskać. Bardzo mu sie to spodobało, gdyż po chwili wszedł przednimi łapkami mi na kolanka i dał mi kilka buziaków. Łobuziak skradł mi serce.
Zeuskowi tak się spacerki spodobały, że nie chciał wejść do boksu
Wysłany: 2009-09-15, 20:49
Zeus bardzo pozytywnie zaskoczył mnie w sobotę. Gdy chciałam nałożyć mu obroże, kilka razy mi się wymykał, ale nie uciekł do budy. Gdy w końcu się udało, szedł bardzo ładnie na smyczy, bez buntu
Na krótkim spacerku przy budynku psiak częściej się przytulał i sam ciągnął, żeby powęszyć. Przy chowaniu psiaka do boksu też nie było większych problemów.
Zeusek zrobił bardzo duże postępy
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum